Jump to content

bendick2112

Reptilfreak
 • Content Count

  2,365
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About bendick2112

 • Rank
  Reptilfreak

Personal Information

 • Hvilken landsdel bor du i?
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du må også bytte ut terrariet når de blir større. Fine dyr! :)
 2. Det er nok ikke det som er problemet, men du kan ikke fore med bare zophobas, det blir som om vi bare skal spise mcdonalds. Gi dubia kakkisser og sirisser, zophobas er bare snacks!
 3. Hei :) Siden du er fersk og skal kjøpe inn nytt utstyr til geckoen, anbefaler jeg deg sterkt til å gi cresteden din et litt større terrarium, de er relativt tunge og store øgler, og liker å hoppe, slik de gjør i naturen!
 4. Alt er som før, antibiotikaen trengte vistnok ikke inn i byllene. Hun spiser og oppfører seg vanlig, men grunnet den store klumpen på undersiden av tungen som kanskje gir smerter ved spising er jeg ikke sikker på hvor godt hun har det. Dyrlegen mente uansett ikke at det var ille nok til avlivning.
 5. Knuste antibiotika beregnet for hund og katt og strødde over maten i en uke.Ingen tegn til bedring på byller, men heller ingen forverring. I følge prøvene var det heldigvis bakterielt, og ingen svulst eller lignende. Antibiotikaen kan uansett ha store vansker med å nå inn i byllene fordi de kan være helt tette. Det blir bare å se an hvordan det forholder seg, men situasjonen var vistnok ikke så ille som først antatt. Flink veterinær, anbefales! :)
 6. Skal oppdatere mer underveis! Det blir flytende oralt ja, får bare satse på at det blir like enkelt å få i henne dråpene hver gang..
 7. Ifølge veterinæren er ikke dette noe svulst, men en type byll aktig greie som kom av bakterier, mest sannsynlig. Det er ikke svulst da det har kommet så utrolig hurtig, og at hun fant type verk i det. Det blir i hvertfall antibiotika fremover, samtidig som at prøver av vevet er sendt til tyskland for å finne ut nøyaktig hva det er. Oppdaterer når jeg vet mer, men antibiotikaen skal i beste fall virke. Det at klumpene/byllene sprakk og så trakk seg tilbake var forsåvidt et godt tegn, og grunnet til at de er på halen kunne være at det er dårlig blodtilførsel der, slik at det og blir en type bakterieforsamling der.
 8. Jeg lar nok henne være i terrariet, men skal rense såret med pyrisept hyppig bare for å verne henne littegrann for mer bakterier..
 9. Bestilte time i dag tidlig, Monica i Oslo hadde forøvrig mammaperm, så det ble en annen vet. Timen jeg fikk var ikke før tirsdag, 6dager til, håper at det går bra til da. Jeg har mer troen på at dette er en infeksjon enn kreft egentlig. Cresteden virker enda like frisk og ser ikke til å bli plaget når jeg berører området rundt såret. Takker for alle svar! :) Er det forresten noe jeg kan gjøre frem til den tid? Å flytte henne til en karantene boks, er det nødvendig eller blir det bare masse stress for dyret? Og burde jeg rense såret med pyrisept?
 10. Jeg hører at folk snakker om hvorfor han derre der ikke har vært hos vet med denne gekkoen ENDA, jeg la ut et bilde om en forverret tilstand for 3 timer siden.. Så langt til nå har jeg fulgt rådene jeg har fått med å vente med vet til tilstanden forverret seg, noe den nå har gjort. Hadde det vært tegn til at gekkoen led, eller ikke spiste hadde jeg nok allerede vært hos vet, men nå som tilstanden er forverret tar jeg meg nok en tur for å forhøre meg litt :) Skader uansett ikke å ta meg noen timer bare for å sjekke om noen har innspill på hva dette kan være!
 11. Hvor vanlig er det med kreft hos relativt unge gekkoer? Jeg har lenge tenkt på svulst selv, men den kom utrolig fort utifra ingenting. Vet at svulster kan vokse kjempefort, men jøyemey.. Er bare denne klumpen som nå er rød/blodaktig..
 12. Uff og uff dette ser ikke bra ut.. Fant dette idag. Det har kommet utrolig fort, i løpet av de 2 siste dagene har det utviklet seg, ut ifra den ene klumpen som har vært lenge på halen. Det har ikke vært noen fordyr i terrariet, muligens en gammel siriss, men jeg tror ikke dette er årsaken. -Temp. ok, luftfuktighet ok, ingen problem med hamskiftet, spiser hver gang hun får mat, sist 2 dager siden, drikker, er veldig lite aktiv på dagen, ligger stort sett på bunn under løvet, eller bak noen grener i toppen.. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre med dette, har gekkoer på noen måte en evne til å droppe halen i slike situasjoner..?
 13. Tjena! :) Det går bare bra med henne, kulene er like store men har ikke blitt større eller minket noe.. :/ 50/50 sirisser og CGD spiser hun, og kalkmangel kan det nok ikke være.. Duster alltid fordyr i kalk og/eller vitamin pulver pluss kalket i CGD`en..
 14. Jau, har ingen små røde flekker eller noe som helst merke, så dette MÅ komme innenifra. Tanken på at det kunne vært et overskudd på noe høres litt sannsynlig ut og, med tanke på at gekkoer kan lagre dette over hele kroppen, noen rett bak hodet og andre i halen, men ikke vet jeg. Følger opp tråden så fort det skjer endringer :) Takker for svar!
×
×
 • Create New...