Jump to content

CamStatic

Moderators
 • Content Count

  4,308
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About CamStatic

 • Rank
  Reptilfreak
 • Birthday 05/10/1988

Personal Information

 • Hvilken landsdel bor du i?
  Østlandet
 • Hvilke dyr har du?
  1 Hund
  1 Mørkerød ara
  Taranteller
  Leopardgekko
  Kranset gekko
  Kongepyton
  Kongesnok
  Kongeboa
  Ferskvannsakvarium
 1. Har også hatt gekkoer som liker å henge ut i fukthulen mye, og har aldri møtt på problemer vedrørende det. Det er derimot viktig at gekkoen har andre huler å velge mellom med forskjellige temperaturer? Det kan ikke være at gekkoen henger mye i fukthulen fordi det er kun der den oppnår ønsket temperatur?
 2. Forhåpentligvis vil det ikke bli i nærheten engang av hvordan det er i enkelte dyrebutikker i USA. Jeg har vært på Petco et par ganger, og jeg syns det faktisk ikke var så fryktelig ille. Jeg frykter mer for kyniske grossister og folk som skal masseavle for å bli rike. Jeg kjenner ikke til noen fra det "ekte" reptilmiljøet lengre med unntak av et par stykk, så alt jeg igrunn har sett fra miljøet er fra Facebook. Men hvis du mener det fremdeles finnes seriøse folk der ute, så er iallefall det betryggende. Og ja, enig, syns det er ganske frekt å starte opp en gruppe på Facebook med samme navn som et forum uten å la de som driver forumet ha eierskap til gruppen. Jeg har forsøkt å kontakte admin av gruppen for å høre om en løsning, så venter i spenning, selv om jeg tror det har blitt gjort før også uten noe resultater. Så krysser fingrene for å bli positivt overrasket...
 3. Ja, det er fullstendig trøstesløst..! Mange tråder som blir opprettet på disse gruppene får meg til å tvile sterkt på om legalisering er noe jeg i det hele tatt ønsker, folk bryr seg jo ikke om dyret de ønsker. De skal bare "ha noe". "Noen som har en øgle de selger? Slange? Amfibie? Bryr meg ikke om art, så lenge den er ulovlig, hø hø hø!!" Grrr... Fortjener slag i trynet... En personlig favoritt fra disse Facebook-gruppene som dukker opp støtt og stadig: "HEI, JEG TRENGER HJELP MED MITT *insert ulovlig dyreart her*, KAN NOEN SNAKKE MED MEG PÅ PM FORDI JEG VIL IKKE AT FOLK SKAL VITE JEG HAR ET ULOVLIG DYR." Altså... are you fucking stupid? :laugh: Før var folk overparanoide for å bli tatt, var så vidt folk turte å møte deg på gata når du skulle kjøpe en liten gekko... Og nå, i disse Facebook-dager, så kunne folk likegreit hatt det stempla med rødt i panna at de driver med et ulovlig dyrehold. Det er rart at det ikke er mer beslag enn hva det er! Alt som skal til er en sjuk og hevngjerrig person som finner glede i å anmelde folk, så er det gjort. Vi har hatt slike folk i miljøet før, lenge før "Facebook-tiden", lenge før det var lett å finne ekte navn og adresse på folk fra et internett-nick - jeg bare venter på tiden det der skjer igjen.
 4. Hei og velkommen tilbake!! :D Ja, aktiviteten har dødd litt både her og der, repti kjørte seg vel selv i grusen etter oppdateringen sin, mens forumer lider pga Facebook aktivitet. Hvordan folk med ulovlige dyr syns det er helt OK å diskutere ulovlig dyrehold offentlig med offentlig navn på Facebook vil jeg aldri forstå, men dem om det. :) Repti.net har dødd ut, men http://www.terrariedjur.se er ekstremt aktivt, spesielt på den svenske delen! Flere titalls annonser legges ut hver eneste dag. Virker ikke som at så mange nordmenn er bevisst på den siden, så etterhvert vil nok nordmenn øke aktiviteten der inne også. :) Jeg både håper og tror at aktiviteten her inne vil øke hvis loven blir endret på. I mellomtiden er man hjertelig velkommen til å gjøre sin bit for å øke aktiviteten. Jeg vet at ihvertfall jeg savner sterkt alle disse inspirasjonstrådene fra folk som poster en dagbok fra hobbien sin fra både lovlige dyr og ulovlige. Elsket de trådene, så håper de kommer tilbake på moten igjen. :)
 5. Gi til den er mett, som regel for en voksen leos betyr det mellom 3-6 sirisser, og gjerne litt oftere enn 2 ganger i uken også, alt ettersom hvor tykk/tynn den er. Pass på å ikke ha sirisser løpende løs i terrariet. :)
 6. Utvokste haler pleier å være litt mykere i konsistensen, så jeg vil tippe dette er helt normalt. :)
 7. Blir litt lettere å svare hvis det er noe konkret du lurer på?
 8. Pangea Reptile Supplies Home Page
 9. Den er nok ikke så veldig gammel, men den er allikevel ikke liten nok til å ha en så liten hale. Jeg har hatt to måneder gamle gekkoer som har hatt tre ganger så tjukk hale enn den på bildet. (sånn i forhold til kroppsstørrelsen) Da er dyrebutikken skremmende dårlig informert. Det er nettopp ungene som skal ha mat ofte, helst hver dag, og få så mye som de vil ha. Når de blir eldre/fullvoksen kan man trappe ned til annenhver dag/tredje dag. Alt ettersom formen og vekten på dyret. Dette må den helt klart ha hjelp med, siden den ser ut til å ha flere ødelagte tær. Et riktig gekko-hamskift foregår på få minutter hvor ALT går av i ett. (mer eller mindre.) Har du fuktboks til den?
 10. http://i498.photobucket.com/albums/rr342/fred4790/OvulationLG.jpg Det dukker gjerne opp en rosa flekk på magen. Men jeg har også parret hunner etter jeg har sett de hvite flekkene og fått fertile egg av det. Og folk spurte etter ovulation, og det er det det er bildet av. :p
 11. Jo, det er fullt mulig å se det på leopardgekkoer. Basically, så ser man bare etter de store hvite flekkene på magen.
 12. Det kan se ut som det er noe egg på gang der, ja. Særlig med tanke på den klumpen som er like ved bekkenet. Har hun blitt parret da?
 13. Leoser kan fint spise edderkopper man finner inne, men jeg ville ikke satset på det som en stabil matskilde. :p Hadde det vært mulig å se et bilde av gekkoen, hvis du var usikker på om den hadde OK vekt for alderen? Med tanke på at den er litt kresen i matveien kan enten være to ting; Den er mett, eller den er syk. Mest sannsynligvis det første. :) Er slett ikke uvanlig at leoser plutselig kan gå en uke eller to eller fire uten mat og allikevel ikke være noe i veien med den. Ellers støtter jeg argumentene for å heller fore med levende fremfor tørket sirisser. Tror ikke du forsto hva jeg forsøkte å hinte til. Jeg forsøker ikke å "starte" noe. JEG vet godt hvorfor, men det er allikevel greit å enten linke til andre liknende tråder hvis man ikke gidder å forklare hvorfor selv, eller forklare kort hvorfor "man ikke skal la dem gå på sand", særlig siden trådstarter ser ut til å være nybegynner. Syns setningen "Og det er noe du ikke skal gjøre.." var en smule kryptisk og kan lett tolkes som litt småfrekk kommentar, mest pga at du ikke backer opp setningen med en grunn til hvorfor! :)
×
×
 • Create New...